Çatı Tabelası

Montaj aşaması en çok dikkat edilmesi gereken sistemler Çatı Tabelası sistemleridir. Tabelanın olduğu kadar işlem uygulanacak çatının da sağlam olması gerekir. Bu yüzden yetkili bir inşaat mühendisinden yardım almanız gerekecektir. Aksi takdirde monte edilen tabela istenmeyen kazalara yol açacaktır.

Baskıya başlamadan önce müşterinizle yapılacak tabela örneklerini bilgisayardan çıktı alarak tartışınız. Aksi halde işlem sonrası müşteri memnuniyeti düşebilir. Montaj aşamasında genelde demir profillerden ızgara oluşturulup harfler bu ızgaralara monte edilir. Ancak farklı bir işlem olarak demir karkasları da zemin olarak kullanabilirsiniz. Aynı yol tabelalarında yaptığımız gibi çatı tabelalarının montajı esnasında ne kadar rüzgar kuvveti uygulanacağını hesaba katmamız gereklidir. 35 metrekare bir tabelaya ortalama 2,4 ton rüzgar basıncı etki edecektir.

Eğer bu ölçüler hesaba katılmaz ise tabela kopacaktır. Çevredeki insanlara veya mülklere zarar verecektir. Bu sistemlerde Vinil Germe, Kutu Harf, Işıklı ve Işıksız Tabela sistemleri kullanılır. Eğer Vinil Germe işlemi uygulanacaksa gerilen vinil üzerine hava delikleri açılmalıdır. Aksi takdirde rüzgar vinile kuvvetli bir basınç uygulayıp tabelayı yıkacaktır. Bu işlem için Tır Vinil’i kullanmanızı öneririz. Avrupa Vinil’den daha sağlam olan bu vinil türü kopmalara karşı çok dayanıklıdır.

Kendi çatımıza reklam yaptıracak isek belediyeden izin almamız gereklidir. Ancak size ait olmayan bir binaya çatı tabelası işlemi yapmak isterseniz bina sakinlerinden izin almalı ve gerekli koşulları (kira bedeli, reklam süresi vb.) sağlamalısınız.

Çatı Tabela sistemlerinde genelde dıştan aydınlatma kullanılmasına rağmen bazı firmalar Pleksi Glass malzemesinin içten aydınlatmasıyla oluşturulan sistemleri de tercih etmektedir. Eğer Çatı Tabela işlemleri için Vinil Germe kullanılacaksa muhakkak su kontrasını plaka olarak monte etmelisiniz. Şerit halinde monte edilen su kontraları fazla dayanıklı olmayacak ve zaman içinde parçalanacaktır.